Diecast, racebanen en bouwpakketten

Quality Scales is een winkel gevestigd in Glanerbrug bij Enschede.

Wij zijn een speciaalzaak op het gebied van modelauto, modelautos, minatuurauto, miniatuurauto's, bouwpakketten, diecast, racebanen, slotracing en R/C autos.
In de loop der jaren hebben wij een geweldig assortiment weten op te bouwen, en zijn daarom een belangrijke aanbieder geworden. Via deze internet site kunt u nu ook vanuit uw stoel bestellen.

Naast de modelautos, in diverse schalen, hebben wij een assortiment gebouwde schaalmodellen van motoren, vliegtuigen, tanks etc. Deze modellen zijn uiteraard op schaal nagemaakt en speciaal voor de verzamelaar. Alle modellen zijn overzichtelijk op deze site en in onze winkel te zien.

Bij de bouwpakketten ligt de nadruk op de plastic modelbouw. Van autos, vrachtwagens, vliegtuigen, boten, motoren, legervoertuigen etc. is altijd voorraad. Als aanvulling op dit brede assortiment zijn ook benodigdheden als lijm, verf, penselen en gereedschap etc. te koop.

Diecast schaalmodel Auto's

Kennismaking Diecast schaalmodel Auto's

De auto-industrie is de belangrijkste industrie van Duitsland. Hier wordt ca. twintig procent van de totale wereldproductie gefabriceerd. De Duitse autofabrikanten hebben vele schitterende auto's op de markt gebracht zoals de Porsche 911, de BWM-7 serie en de Mercedes S-klasse.

U kunt nu in het bezit komen van deze schitterende Diecast schaalmodel Auto's. Ze zijn tot in het kleinste detail op groot formaat in schaal 1:43 nagemaakt, uitgevoerd in Diecast, en vormen samen een prachtige, unieke collectie.

Slot car racing

Slot car racing, slotracing is een race met modelauto's die op een voorgevormde racebaan rijden. In deze baan zijn sleuven (slots) aangebracht (meestal 2) waarin het autootje zich voortbeweegt. De slot dient ten eerste als stroomvoorziening, de tweede functie van de slot is het voorkomen dat het autootje de baan uit vliegt.

De racebanen die vrij in de handel verkrijgbaar zijn, zijn de bekendste vorm van Slotracing. Fabrikanten zijn o.a. Carrera, Scalectrix en Ninco. Er zij ook verenigingen die vaak zelf hun eigen racebanen bouwen, groot voordeel hiervan is dat men niet gebonden is aan de standaard baanstukken, hierdoor is het mogelijk om beroemde racecircuits of fantasiebanen op schaal na te bouwen. Deze banen hebben soms wel 6 slots of meer, voordeel is dat er met meerdere auto's tegelijk gereden kan worden.

Ook kan er in verschillende klassen gereden worden. Er zijn ook racebanen waarbij de auto zich vrij binnen de baan kan bewegen, een bekend voorbeeld waren de Servo racebanen van Carrera. Deze vorm van racen heeft niet veel meer te maken met het echte slotracen maar is wel veel realistischer omdat er op deze banen "echt" ingehaald kan worden (hinderen), hetgeen op een slotcar racebaan niet mogelijk is.

Racebaan

Een racebaan is een stuk speelgoed. Het bestaat uit een autobaan, en een of meerdere auto's die over de baan kunnen rijden. De auto's kunnen mechanisch worden aangedreven met een opwind-mechanisme, maar het mooiste is als de auto elektrisch wordt aangedreven met een besturingsconsole, die de snelheid van de auto regelt.

Een mechanische racebaan bestaat vaak uit een schans waarvandaan gestart wordt, gevolgd door een looping en soms een kuipbocht. De auto volgt de baan doordat de zijkanten hoger zijn, zodat de auto niet van de baan vliegt.

De baan bij een elektrische racebaan is altijd een gesloten parcours, het liefst met een viaduct en eventueel een looping en een chicane. Bij de start en finish kan een mechanische rondenteller staan, zodat wedstrijden over meerdere rondes gereden kunnen worden. De baan heeft twee sporen, waar de auto's hun elektriciteit van krijgen, en waar de auto's de baan mee volgen. De auto's kunnen echter uit de bocht vliegen, waardoor het racen meer is dan alleen zo hard mogelijk rijden.

Ook hebben wij een leuk assortiment R/C autos met zowel elektro als brandstof motoren. Uiteraard zijn daar ook de diverse onderdelen en accessoires voor te krijgen.

Voor de mensen die binnen ruimte hebben voor een leuke hobby zijn er de slot-racebanen. Een uitgebreide keuze in autos voor de racebanen is te zien op deze site.

Voor de verzamelaar die al zijn kostbare modellen stofvrij en overzichtelijk wil showen verkopen wij de mooiste vitrines in diverse maten.

Wij wensen u veel plezier met het shoppen op deze site.